About me.

 

De behoefte om te schilderen Maria Jose Heezen heeft een niet te stuiten behoefte aan schilderen.

 

Ze onderzoekt het hele leven dat onvermijdelijk is vanuit haar persoonlijke perspectief als kunstenaar.
De schilderijen in haar abstracte series zijn veelal autobiografisch van aard, geïnspireerd door haar rijke en complexe binnenwereld, haar huidige emoties, hedendaagse gebeurtenissen en de prachtige natuur om haar heen.

 

Wonen in de prachtige regio Rhoon in Nederland, haar reizen uit het verleden, alles wat haar constant in het oog springt, wordt verwerkt in haar werk.


De Kleren in haar figuratieve series zijn ruimdenkende weerspiegelingen van perfecte imperfecties. Maria Heezen houdt van alle kleuren, zowel letterlijk als figuurlijk. Mensen oordelen gemakkelijk over anderen, om zichzelf af te leiden van hun eigen onvolkomenheden, zowel van binnen als van buiten.

 

Blijkbaar moeten mensen anderen aanbidden, haten (of iets daartussenin), om zichzelf te identificeren. De schilderijen van Maria Heezen bestaan ​​uit veel kleuren en lagen, net als alle mensen. Op sociale media zie je alleen de buitenkant, het deel dat je anderen wilt laten zien. Maar we hebben allemaal diepere lagen en veel meer kleuren aan de binnenkant. We zijn allemaal mensen.

A music in color.  Verbeelding Maria Heezen wil de toeschouwer stimuleren om zijn / haar eigen fantasie te gebruiken. Met de muziek die me meeneemt op de wereld van de kleur Ze wil de kijker meenemen in een fascinerend spektakel, dat is opgebouwd door intense , contrasten en krachtige bewegingen ... in een andere wereld die alleen in je eigen geest bestaat.
 
Alles is open, geen vaste normen, geen verwachtingen, maar totale vrijheid.